UNGUENTÃRIUS; A PERFUMER, A DEALER IN UNGUENTS

    
 

 


 

 


 


 


Al sinds ze een klein meisje was was Maria Candida Gentile gefascineerd door geur en de uitwerking van geur op je gemoedstoestand. Geinspireerd besloot ze jaren later  te gaan studeren aan het Instituut van Grasse in Frankrijk waar ze  onder leiding van meester parfumeur Carol André als enige Italiaanse vrouw gewaardeerde titel van Maître Parfumeur wist te verdienen. Signora Gentile creëert geuren die zijn gemaakt van de beste grondstoffen ter wereld. De geuren zijn geïnspireerd op de talrijke reizen die Maria Candida Gentile maakte over de hele wereld op zoek naar pure ingrediënten. 

Sinds 1990 creeërt Lorenzo Villoresi vanuit de oude familiepalazzo in Florence met een heel eigen interpretatie op klassieke parfumthema's karakteristieke geuren. Kenmerkend voor zijn parfums zijn het gebruik van kostbare natuurlijke ingrediënten in een verscheidenheid aan harmonieuze akkoorden. Elke geur is uniek en los van welke modetrend dan ook.  Lorenzo Villoresi's werk werd in 2006 bekroond met de prestigieuze internationale parfumeursprijs "Prix Francois Coty". 


Silvana Casoli haalt voor haar geuren inspiratie uit de natuur, na haar studie natuurweten-schappen, cosmetology, botany en aromatherapy begon zij met het creeëren van parfums voor diverse grote en bekende parfummerken. Het was haar grote droom een eigen parfumhuis te starten met geuren op basis van natuurlijke ingrediënten.  Met Il Profumo geeft zij een eerbetoon aan de natuur en aan de wind het element dat alle geuren draagt.
Een unieke parfumlijn door Enzo Galardi Firenze. Enzo Galardi heeft de passie voor geuren van zijn opa, die hem de fijne kneepjes van het parfumeursvak leerde. Opa Galardi maakte al in 1920 producten van Toscaanse lavendel. In het Toscaanse landschap ontdekte kleine Enzo de wereld met zijn goed ontwikkelde geurvermogen.

Met Olfattology brengt Galardi een symbolische ode aan water. De rivier van het leven die elke persoon vervult met aspiraties, dromen, verlangens en het lot. De combinatie van volharding en innerlijke rust. Water als symbool van het leven zelf.

Bois 1920 (BOttega Italiana Spigo) 1920 is een uiting van de passie voor kunst van het maken van parfum door de familie Galardi. 

Haar oorsprong ligt in 1920 waar Guido, de oprichter begon met het creëren van formules op basis van de lavendel die rijkelijk groeit in de Toscaanse heuvels. Het stokje wordt twee generaties later doorgegeven als kleinzoon  Enzo al op 13 jarige leeftijd begint te experimenteren. In 1985  maakt hij van deze passie zijn vak.  BOis 1920 is een ode aan opa Guido Galardi aan de hand  van de formules van toen met een eigentijdse interpretatie de collectie op basis van de fijnste en puurste ingrediënten. 

Acqua di Genova is het Eau de cologne van het Italiaans Koninklijk Huis van Savoye ( 1861-1946) en heeft ontelbare prijzen ontvangen.
In 1853 gecreëerd door  parfumeur Stefano Frecceri, Koning Vittorio Emanuele II liet in zijn testament opnemen dat bij Koninklijk Besluit van 1866 Frecceri gerechtigd was om het Koninklijk Wapen van het Huis van Savoye te gebruiken op al zijn producten.
Acqua di Genova wordt beschouwd als klassiek voorbeeld van een eau de cologne; veel gekopieerd, nooit geëvenaard. De geuren worden nog steeds gemaakt in het familiebedrijf volgens de originele formule van Stefano Frecceri

 


De parfums van Maria nemen je in al hun gelaagdheid mee. Ze blijven je ieder uur verrassen en "doen"  wat met de drager van de geur. Sierlijk,  en meesterlijk gelaagd. 

Een variatie aan tijdloze geuren complex door de ogenschijnlijke eenvoud. 

Een interessante collectie van draagbare maar pakkende geuren met een grote mate van toegankelijkheid.

De parfums van Galardi zijn complex en intens en geven een langdurige geurbeleving met een krachtig karakter. 

BOIS 1920 parfums zitten barstensvol bijzondere ingrediënten en gedurfde combinaties.

De parfums kenmerken zich door hun klassieke orgine. Klassiek in al haar facetten. Elegant en subtiel.