UNGUENTÃRIUS; A PERFUMER, A DEALER IN UNGUENTS

   ONZE MERKEN

MARIA CANDIDA GENTILE

MARIA CANDIDA GENTILE

OVER: Al sinds ze een klein meisje was was Maria Candida Gentile gefascineerd door geur en de uitwerking van geur op je gemoedstoestand. Geinspireerd besloot ze jaren later te gaan studeren aan het Instituut van Grasse in Frankrijk waar ze onder leiding van meester parfumeur Carol André als enige Italiaanse vrouw gewaardeerde titel van Maître Parfumeur wist te verdienen. Signora Gentile creëert geuren die zijn gemaakt van de beste grondstoffen ter wereld. De geuren zijn geïnspireerd op de talrijke reizen die Maria Candida Gentile maakte over de hele wereld op zoek naar pure ingrediënten.

De parfums van Maria nemen je in al hun gelaagdheid mee. Ze blijven je ieder uur verrassen en "doen" wat met de drager van de geur. Sierlijk, en meesterlijk gelaagd.

IL PROFVMO

IL PROFVMO

OVER Silvana Casoli haalt voor haar geuren inspiratie uit de natuur, na haar studie natuurweten-schappen, cosmetology, botany en aromatherapy begon zij met het creeëren van parfums voor diverse grote en bekende parfummerken. Het was haar grote droom een eigen parfumhuis te starten met geuren op basis van natuurlijke ingrediënten. Met Il Profumo geeft zij een eerbetoon aan de natuur en aan de wind het element dat alle geuren draagt.

Een interessante collectie van draagbare maar pakkende geuren met een grote mate van toegankelijkheid.

LORENZO VILLORESI

LORENZO VILLORESI

OVER: Sinds 1990 creeërt Lorenzo Villoresi vanuit de oude familiepalazzo in Florence met een heel eigen interpretatie op klassieke parfumthema's karakteristieke geuren. Kenmerkend voor zijn parfums zijn het gebruik van kostbare natuurlijke ingrediënten in een verscheidenheid aan harmonieuze akkoorden. Elke geur is uniek en los van welke modetrend dan ook. Lorenzo Villoresi's werk werd in 2006 bekroond met de prestigieuze internationale parfumeursprijs "Prix Francois Coty".

Een variatie aan tijdloze geuren complex door de ogenschijnlijke eenvoud.

ACQUA DI GENOVA

ACQUA DI GENOVA

OVER: Acqua di Genova is het Eau de cologne van het Italiaans Koninklijk Huis van Savoye ( 1861-1946) en heeft ontelbare prijzen ontvangen. In 1853 gecreëerd door parfumeur Stefano Frecceri, Koning Vittorio Emanuele II liet in zijn testament opnemen dat bij Koninklijk Besluit van 1866 Frecceri gerechtigd was om het Koninklijk Wapen van het Huis van Savoye te gebruiken op al zijn producten. Acqua di Genova wordt beschouwd als klassiek voorbeeld van een eau de cologne; veel gekopieerd, nooit geëvenaard. De geuren worden nog steeds gemaakt in het familiebedrijf volgens de originele formule van Stefano Frecceri.

De parfums kenmerken zich door hun klassieke orgine. Klassiek in al haar facetten. Elegant en subtiel.

BOIS 1920

BOIS 1920

OVER: Bois 1920 (BOttega Italiana Spigo) 1920 is een uiting van de passie voor kunst van het maken van parfum door de familie Galardi. Haar oorsprong ligt in 1920 waar Guido, de oprichter begon met het creëren van formules op basis van de lavendel die rijkelijk groeit in de Toscaanse heuvels. Het stokje wordt twee generaties later doorgegeven als kleinzoon Enzo al op 13 jarige leeftijd begint te experimenteren. In 1985 maakt hij van deze passie zijn vak. BOis 1920 is een ode aan opa Guido Galardi aan de hand van de formules van toen met een eigentijdse interpretatie de collectie op basis van de fijnste en puurste ingrediënten.

BOIS 1920 parfums zitten barstensvol bijzondere ingrediënten en gedurfde combinaties.

CASAMORATI

CASAMORATI

OVER: CASAMORATI is een collectie parfums geïnspireerd op de oude kunst van de Italiaanse parfumerie. De collectie reconstrueert de geschiedenis van dit belangrijke Italiaanse parfumhuis met de bedoeling het historische en artistieke erfgoed van de glamoureuze Art Nouveau-tijdperk te bewaren. La "Fabbrica di Profumi C.Casamorati", in Bologna opgericht in 1888, was gespecialiseerd in vele verfijnde parfums en zepen. Gedurende haar bestaan heeft CASAMORATI vele prijzen en kostbare onderscheidingen ontvangen van grote nationale en internationale exposities. Maar de meest ongewone en meest prestigieuze onderscheiding voor Signore Casamorati was een award die hij ontving van de Italiaanse koningin Margherita van Savoye. Bij een bezoek aan een van de Italiaanse deelnemers op de Wereldtentoonstelling wilde Hare Majesteit de parfumeur bedanken voor de uitstekende kwaliteit van de zeep die zij elke ochtend gebruikte. Zij bedankte Signore Casamorati door het persoonlijk schenken van haar eigen gouden broche en sprak hierbij haar dankbaarheid en diep respect voor Signore Casamorati uit.

De geuren van Casamorati zijn eigenwijs, uitdagend en een ode aan de parfumkunst van weleer

LABORATORIO OLFATTIVO

LABORATORIO OLFATTIVO

OVER: Laboratoria Olfattivo is een broedplaats voor ideeën waar visies en dromen in bijzondere en innovatieve parfums samenkomen. In dit magische laboratorium kunnen parfumeurs over de hele wereld in alle vrijheid hun eigen verhaal uitwerken tot een uniek eau de parfum. De kunst van het creëren, zonder enige restricties, en de liefde voor parfum staan bij Laboratorio Olfattivo centraal en daarom laten ze het marketingverhaal geheel achterwege. Elk meesterwerk vertelt zijn eigen verhaal en is daarmee volslagen uniek. De sobere, maar elegant vormgegeven flacons gaan perfect samen met de home diffusers en vloeibare handzepen.

Met deze fantastische collectie van huisparfums heb je altijd een geschikt cadeau.

XJ1861

XJ1861

OVER: 1861 is het oprichtingsjaar van Koninkrijk Italië (Italiaans: Regno d'Italia). Het Italiaanse parfumhuis Xerjoff viert dit moment met haar XJ 1861 collectie, een eerbetoon aan de grandeur en glamour van dit bijzondere land en mensen. De geuren symboliseren de eenwording van Italie. Unieke geuren ontstaan uit de combinatie van geurwonderen uit de natuur en Italiaans vakmanschap.

Slechts 3 geuren maar een onvergetelijk palet. Wat een meesterwerken.

OLFATTOLOGY

OLFATTOLOGY

OVER: en unieke parfumlijn door Enzo Galardi Firenze. Enzo Galardi heeft de passie voor geuren van zijn opa, die hem de fijne kneepjes van het parfumeursvak leerde. Opa Galardi maakte al in 1920 producten van Toscaanse lavendel. In het Toscaanse landschap ontdekte kleine Enzo de wereld met zijn goed ontwikkelde geurvermogen. Met Olfattology brengt Galardi een symbolische ode aan water. De rivier van het leven die elke persoon vervult met aspiraties, dromen, verlangens en het lot. De combinatie van volharding en innerlijke rust. Water als symbool van het leven zelf.

De parfums van Galardi zijn complex en intens en geven een langdurige geurbeleving met een krachtig karakter.

Graag tot snel

Graag tot snel